Bibliotheken

In elke dorp waar de Stichting het onderwijs ondersteunt wordt een schoolbibliotheek ingericht. In Kerung is een school voor leerlingen van 3-18 jaar. Bij deze school is een bibliotheek met een grote collectie afgestemd op deze doelgroep gerealiseerd. In Chimding, Chyangshar en Pattale zijn kleine schoolbibliotheken ingericht. In 2019 volgt Bagam. De Stichting betaalt het salaris van bibliothecaris Chuna Katuwal. Chuna werkt in Kerung en bezoekt elke maand de schoolbibliotheken van de andere dorpen om ook daar de boel op orde te houden en de leerkrachten te begeleiden.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.
bibliotheek in Kerung

Er is sinds 2018 een samenwerking met REED NEPAL, voor de bibliotheek in Kerung. Deze organisatie zorgt voor de collectie voor hogere klassen, de Stichting neemt de collectie voor de basisschool voor haar rekening.
REED verzorgt een training waar zowel de bibliothecaris als enkele leerkrachten aan deelnemen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, fiets en buiten
vervoer van boeken voor de bibliotheek in Pattale

Ieder jaar worden er nieuwe boeken en spellen gekocht voor alle bibliotheken. Ook zijn er abonnementen op kranten en tijdschriften. Alle bibliotheken zijn behalve voor leerlingen en leerkrachten ook toegankelijk voor de plaatselijke bevolking, die daar graag gebruik van maakt.

Stichting Chimding wil op termijn in alle dorpen in de gemeente Kerung ook kleine schoolbibliotheken realiseren.