Kerung

Kerung is de grootste plaats in de omgeving met een school voor kinderen van 3 tot 16 jaar, met zo’n 500 leerlingen. Oudere kinderen uit Chimding Chyangshar, Bagam en Pattale gaan hier ook naar school. De aardbevingen hebben relatief weinig schade aangericht aan de school. De school is opgeknapt en er zijn twee lokalen hersteld met hulp van de Stichting.


in de klas

In 2009 heeft Stichting Chimding een bibliotheek in Kerung gerealiseerd. De bibliotheek staat op het terrein van deze school. De collectie omvat nu zo’n 3500 boeken en speelleermaterialen, en enkele kranten en tijdschriften.Stichting Chimding betaalt de bibliothecaris. Zij onderhoudt de collectie, verzorgt de uitlening en ontvangt groepen. Daarnaast ondersteunt zij het bibliotheekwerk in Bagam, Chimding en Pattale.

bibliothecaris Manika

Volwassenen en kinderen uit de hele omgeving komen naar de bibliotheek om te lezen, boeken te lenen en spellen te spelen. Jaarlijks gaat de projectcoƶrdinator (ook bibliothecaris) naar Nepal om alles goed te blijven begeleiden.

Sinds 2014 volgen de leerkrachten trainingen. Deze trainingen geven leerkrachten de vaardigheden om op een meer interactieve en kindvriendelijke manier les te geven.

Opgeknapt schoollokaal

Omdat Kerung de centrale en grootste plaats in de regio is worden hier ook de meeste activiteiten geconcentreerd. Hier worden dan ook de trainingen aan volwassenen gegeven, zoals de cursussen Naaien en Breien, is het gezondheidscentrum voor de regio hier gevestigd en is de ambulancejeep hier gestationeerd.