Beste allemaal,
Het is alweer Pasen geweest en dus de hoogste tijd voor het jaarverslag 2017 en de financiële verantwoording in de vorm van de balans en het resultaat van het afgelopen jaar. Dankzij u kunnen we dit jaar weer mooie dingen realiseren in de dorpen waar we samen met de plaatselijke bevolking helpen het onderwijs te verbeteren. In deze nieuwsbrief leest u daar meer over.
 


het afbreken van de oude school


start van de bouw


tijdens de bouw


iedereen helpt mee

Bagam
Zoals u in onze beleidsnota al kon lezen gaan we in het dorp Bagam de bouw van een nieuwe school ter vervanging van de in 2015 zwaar beschadigde school ondersteunen. Inmiddels is het oude en onveilige gebouw afgebroken en zijn drie gebouwen met elk twee lokalen nieuw gebouwd met een financiële bijdrage van de overheid en van een groep Nepalezen die werkzaam zijn in Hongkong.
Stichting Chimding heeft voldoende geld ingezameld voor een gebouw met drie lokalen. Dit gebouw is inmiddels bijna voltooid. En we zijn nog bezig om fondsen te werven voor de bibliotheek met een kantoorruimte en voor een toiletgebouw. In april hopen we voldoende geld bij elkaar te hebben om deze twee gebouwen ook te kunnen realiseren.
Zoals u op de foto’s kunt zien zijn de bewoners intussen al hard aan het werk om de nieuwe school op te bouwen.

 


Chimding
Van enthousiaste leerkrachten in Chimding kregen wij foto’s van de leerlingen die graag en veel gebruik maken van de computers in de bibliotheek! Binnenkort wordt in de bibliotheek/computerlab zeil gelegd, om het stof tegen te gaan.

 

Pattale
In Pattale wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de renovatie van het lokaal voor de bibliotheek. De boekenkasten en ander meubilair worden getimmerd. De eerste boeken zijn al gekocht bij boekwinkels in Amsterdam. Het grootste deel van de collectie zal Marianne Mondeel bij haar bezoek in april/mei van dit jaar in Kathmandu aanschaffen.

 


het team van Pattale

 

 

 

Scholing
Dankzij en donatie van Globewise kan Stichting Chimding dit jaar een basistraining van 20 dagen laten verzorgen voor de leerkrachten van Bagam en Pattale en de nieuwe onderwijzers van Chimding en Kerung. De kosten van de training worden door Stichting Chimding betaald. De cursus doen de leerkrachten in de vakanties.

leerkrachten in Pattale tijden de introductie-workshop eind maart

Ook de headmasters worden in 2018 weer bijgeschoold en zijn uitgenodigd om de ‘School leader conference’ bij te wonen op 5 april a.s.
Al deze scholingen worden verzorgd door ECEC, een van onze samenwerkingspartners in Nepal.

 

Marianne onderweg van Chimding naat Kerung (2017)
 

Projectleider naar Nepal
Eind april vertrekt Marianne Mondeel, onze projectleider voor een maand naar Nepal om daar weer te kijken hoe alles reilt en zeilt en te evalueren wat beter kan. Uiteraard maakt zij deze reis op eigen kosten.

 
Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Volg ons dan op Facebook  

Namasté