U zorgt ervoor dat er beter les wordt gegeven aan deze kinderen.

Beste allemaal,
2017 is al weer bijna voorbij, tijd voor een nieuwsbrief en tijd om u te bedanken voor uw belangstelling voor ons werk .
Het afgelopen jaar hebben we kleine en grote bedragen ontvangen om onze projecten te financieren en zijn er veel hartverwarmende initiatieven om ons werk te ondersteunen.
Dit jaar is de nieuwe school in Chimding afgewerkt en geopend. In Boch is een nieuw gebouw neergezet voor de bibliotheek/computerlokaal en lerarenkamer en de eerste training voor de leraren na de aardbeving is uitgevoerd.
Kent u een organisatie, of heeft u mensen in uw netwerk die mogelijk interesse hebben om Stichting Chimding te ondersteunen? Wij zouden het erg fijn vinden als u ze dan vertelt over het werk dat wij doen en ze wijst op onze website: www.chimding.nl

 

 

Bestuurssamenstelling
Onderwijs wordt niet voor niets genoemd in de universele rechten van de mens als een grondrecht. En goed onderwijs geeft een grotere kans op een geslaagd leven. Zo simpel is het. Na vele jaren op veel verschillende plekken in Nederland mijn steentje te hebben bijgedragen, op het gebied van onderwijs en opvoeding, vind ik het een eer en een voorrecht mijn kennis te mogen bijdragen aan het goede werk van Chimding.   
Dit schrijft Jeroen van den Brink, de nieuwe voorzitter van Stichting Chimding. Het bestuur is nu weer op volledige sterkte.

 


training


school in Bagam

Beleidsnota 2017-2020
In dit toekomstplan zijn de belangrijkste onderwerpen:
1. Scholing aan leerkrachten: Stichting Chimding zou graag zien dat alle leerkrachten ieder jaar een training volgen zodat zij instrumenten in handen krijgen die hen tot betere onderwijzers maken.
2. In het dorp Bagam, op 2 uur lopen van Chimding de herbouw van de school te ondersteunen. De bestaande school werd door de aardbevingen in 2015 verwoest.
3. En in alle negen gemeenten van de VDC Kerung een kleine bibliotheek realiseren bij de school voor de leerlingen, leraren en de plaatselijke bevolking.
Klik hier om meer te kunnen lezen over deze plannen.

 

 


school in Bagam


training leerkrachten

Donaties
Goed nieuws! We kregen een bedrag van 1000 pond  van Better World Books UK om een nieuwe bibliotheek op te zetten in Pattale, Nepal. Better World Books verkoopt afgeschreven boeken van bibliotheken en schenkt een deel van de opbrengst aan goede doelen.

Een donateur uit het oosten van het land schonk ons de opbrengst van zijn verjaardagsfeest, maar liefst € 3.000,-.
We gaan dit geld besteden aan een groot nieuw project, de herbouw van de school in Bagam. Deze school is zwaar beschadigd tijdens de aardbevingen, en het grootste deel moet nog worden herbouwd. Zodat de kinderen weer in veilige lokalen les kunnen krijgen. Binnenkort meer nieuws over dit project.

Kort geleden ontvingen we een donatie van € 5.500,- van Globewise. Deze organisatie ondersteunt educatieprojecten.
We zijn heel erg blij met deze royale bijdrage, die we zullen besteden aan de trainingen van leerkrachten van de scholen in Bagam en Pattale die we vanaf 2018 gaan ondersteunen. Deze trainingen worden uitgevoerd door onze Nepalese samenwerkingspartner ECEC. Leerkrachten in Nepal zijn vaak niet goed opgeleid om op een kindvriendelijke en effectieve manier les te geven. ECEC leert ze de vaardigheden die daarvoor nodig zijn. We gaan steeds meer resultaat zien van de trainingen die tot nu toe zijn gegeven. We vinden het heel fijn dat we hiermee kunnen doorgaan het volgende jaar.

 


afscheid van het team

 


de speech

 

Bibliothecaris in Kerung maakt carrière
Pemchhire Tamang, de bibliothecaris in Kerung gaat de bibliotheek verlaten. Hij wordt leerkracht in het dorp waar hij woont. Van 2009-2017 heeft Pemchhire met veel inzet de bibliotheek in Kerung beheerd, en daarbij de laatste drie jaar ook gezorgd voor de bibliotheken in Chimding en Chyangshar. Wat hij het liefste deed was het vertellen van verhalen en het voorlezen van boeken. We gaan op zoek naar een nieuwe bibliothecaris en wensen Pemchhire het allerbeste in zijn nieuwe baan.

 

Boch
Ook in Boch heeft Rabitha, de bibliothecaris daar, een baan gevonden als leerkracht in een nabijgelegen dorp. De organisatie en exploitatie van de bibliotheek is overgenomen door de school. In goed overleg is besloten dat de school met de bibliotheek op eigen benen kan staan.

 
Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Volg ons dan op Facebook.  

Namaste

Een goed 2018 toegewenst en een hartelijke groet, 

Het bestuur van Stichting Chimding 
Anne-Door de Jong,  Etiënne van Druenen, Marco Kret, Len van Twisk, Jeroen van den Brink en Marianne Mondeel