Beste allemaal,
Het is alweer een tijdje geleden dat er een nieuwsbrief verscheen. Marianne Mondeel (projectcoördinator) en Hans Human (voorzitter) maken zich klaar om in april en mei naar Nepal te gaan. Dit jaar extra bijzonder omdat de school in Chimding officieel geopend wordt. De andere activiteiten tijdens deze werkreis voor de stichting kunt u in deze nieuwsbrief lezen.

Dan is er ook nog goed nieuws. Een nieuw bestuurslid is vol enthousiasme gestart. Wie hij is en wat zijn motivatie is, kunt u verderop in deze nieuwsbrief lezen.

 

Tijdens de tocht zal weer veel gelopen worden. Ook weer over deze brug tussen Chimding en Kerung.

Reis naar Nepal en het programma in vogelvlucht
De voorbereidingen voor de reis naar Nepal zijn in volle gang. Er is een werklijst gemaakt waarop onder andere evaluatiegesprekken zijn gepland met OLE-Nepal, ECEC en met de scholen in de dorpen; een bezoek aan Bagam (ongeveer 2 uur lopen vanaf Chimding) om te bekijken of de lokalen verbeterd moeten worden, het aankopen van nieuwe boeken in het Nepali voor de bibliotheek en natuurlijk de feestelijke opening van de school in Chimding.

 

 


Investeren in de kwaliteit van het onderwijs; training door OLE-Nepal

 

Jaarverslagen 2016 en Beleidsnota
De financiële verantwoording over 2016, de balans en de exploitatierekening, evenals het inhoudelijk jaarverslag staan op de website, maar kunt u natuurlijk direct via de nieuwsbrief inzien.

De beleidsnota voor de periode 2017-2020 is bijna klaar. Dit uitgangspunt voor ons werk wordt na de reis naar Nepal dedinitief gemaakt.

 

Bibliotheek in Boch
Het nieuwe gebouw voor de bibliotheek in Boch is klaar. De bibliotheek is weer geopend, en wordt gerund door bibliothecaris Rabita.
Het oude gebouw was ernstig beschadigd door de aardbeving. Met een donatie van onze Stichting, de opbrengst van de actie van de Engelse student Jack Noble en de inbreng van de gemeenschap was het mogelijk een nieuw, veilig gebouw neer te zetten.

 

Fancy Fair Mariaschool in Pijnacker
De Mariaschool in Pijnacker gaat ons helpen om geld in te zamelen voor onze projecten.
Op vrijdag 16 juni zal er een fancy fair worden georganiseerd met kraampjes en activiteiten.

Voorafgaand aan de fancy fair, op dinsdag 30 mei gaan de bestuursleden Marianne Mondeel en Marco Kret op school vertellen over  het leven van kinderen in Nepal en over het werk van de Stichting. Het is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met het leven in een ontwikkelingsland.

 

training in 2013

Training ECEC
In april staat er weer een training gepland voor de leerkrachten van de scholen in Solu Khumbu. Het is inmiddels twee jaar geleden dat de laatste training plaatsvond, net voor de aardbeving. De afgelopen twee jaar is alle aandacht uitgegaan naar het draaiend houden van de school na de aardbeving en het bouwen van de nieuwe school. Nu is het tijd om de kennis en vaardigheden van de leerkrachten op te frissen en uit te breiden. Ook staat er een informatiedag voor ouders op het programma.

 


Rechts Etiënne en links penningmeester Marco Kret


Links Etiënne en rechts secretaris Anne-Door de Jong


Etiënne met een inwoner van Chimding

Even voorstellen
Stichting Chimding heeft een nieuw bestuurslid. Hij stelt zich graag aan u voor:

Mijn naam is Etiënne van Druenen, 51 jaar, getrouwd, vader van 3 kinderen en dol op reizen en sport. Ik heb ruim 20 jaar in de financiële wereld gewerkt als financieel adviseur. Door mijn bank achtergrond ben ik altijd aan het studeren geweest en weet dus hoe belangrijk educatie is. Dat sluit perfect aan bij het doel van Chimding. Wielrennen is mijn passie en ik fiets al 25 jaar ieder weekend een rondje Krimpenerwaard/ Alblasserwaard met een ploegje van 10 man.

Via mijn dienstmakker Marco Kret en zijn schoonzus Anne Door ben ik met de stichting Chimding in aanraking gekomen. Door hun enthousiaste verhalen en inzet voor Chimding ben ik in 2015 met hen mee gereisd naar Nepal. Na een spannende tocht per Jeep, zijn wij de dorpen en scholen langs geweest, die toen nog half in puin lagen na de aardbeving. Als lakei van het gezelschap, heb ik ontzettend genoten van de reis, de kinderen op de scholen en de betrokkenheid van de stichting. Een geweldige ervaring die ik niet snel zal vergeten en niemand mij meer afneemt!
Mijn taak voor de stichting is vooral het binnen halen van gelden en daarvoor fondsen aanschrijven en benaderen. Met steun van de overige leden moet dat zeker gaan lukken.

Namaste Etiënne

 
Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Volg ons dan op Facebook  

Namasté