Beste allemaal,
1 januari is een gewone dag in in Nepal, net zoals beide kerstdagen. Nepal hanteert de maankalender "Bikram Sambat", waardoor de Nepalese maanden niet synchroon lopen aan die van het Westen. Het Nepalese Nieuwjaar begint medio april. Ook wordt er een andere jaartelling op nagehouden: Nepal loopt 56 jaar, 8 maanden en 16 dagen voor op de westerse jaartelling. Het jaar 2017 staat gelijk aan het Nepalese jaar 2074 (vanaf medio april).

Stichting Chimding wenst u in Nederland allemaal fijne feestdagen. In april zullen we de mensen in Nepal een goed nieuwjaar toewensen.
 

 

Soroptimisten
Op 3 november j.l. heeft voorzitter Hans Human een cheque met het enorme bedrag van € 3000,- in ontvangst genomen. De Soroptimistclub Voorne-Putten/Rozenburg heeft dit bedrag voor ons werk in Nepal ingezameld door de verkoop van wijn!

 

 

 

Kalender
Heeft u de over kalender voor 2017 in de vorige nieuwsbrief gelezen en gedacht, die zal ik bestellen  en dat bent u toen vergeten? Er zijn nog kalenders op voorraad dus sla uw slag als u nog een kalender wil. 
De kalender kost € 15,-. Als u meer dan 10 exemplaren afneemt betaalt u € 12,50 per stuk.
 


Als u (een) kalender(s) wil bestellen klik dan hier, vul uw gegevens (inclusief adres) in en vermeld in het vak 'uw vraag' het aantal kalenders in dat u wilt hebben of stuur een mail naar info@chimding.nl

 

 

 

 

 

School in Chimding
Zoals we in de vorige nieuwsbrief vermeldden is de school in Chimding klaar en helemaal in gebruik. In april 2017 wordt de school aan het begin van het nieuwe schooljaar feestelijk geopend.

Hans Human, voorzitter en Marianne Mondeel, projectleider zullen Stichting Chimding bij deze opening vertegenwoordigen. Zij combineren deze reis met de jaarlijkse en gebruikelijke werkzaamheden, zoals evaluatie en kijken wat er nodig is. Zij maken deze reis op eigen kosten.

 

 

Boch
De bouw van de biblbiotheek annex computerlokaal begint nu echt op te schieten. De foto's vertellen het verhaal.

 

 

2017
Op dit moment volgen docenten een training voor het werken met computers en educatieve software. Volgend jaar worden in overleg met de schoolhoofden de vaardigheidstrainingen weer opgepakt en uitgebouwd.
In 2017 wil het bestuur een nieuwe beleidsnota uitbrengen waarin we plannen voor de periode 2017-2020 willen vastleggen. Onderzocht moet worden waar behoefte aan is in de dorpen waar we al actief zijn. In de periode 2013-2017 heeft de stichting zich beziggehouden met het verbeteren van het onderwijs door het trainen van de leerkrachten. In de komende tijd wil het bestuur nagaan of we hiermee door moeten gaan en het uitbreiden naar scholen in de aangrenzende dorpen of dat we ons moeten richten op het initiëren van andersoortige vormen van onderwijs, bijvoorbeeld beroepsonderwijs.

 
Donateurs
2016 was een prachtig jaar voor Stichting Chimding en daarmee voor de inwoners van Chimding, Chyangshar, Kerung en Boch. Heel veel dank aan alle donateurs, scholen en instellingen die met hun gulle gaven dit werk mogelijk hebben gemaakt. Mogen wij ook in 2017 weer op u rekenen? Want er blijft werk aan de winkel!
 
  Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Volg ons dan op facebook  

Namasté en Prettige Feestdagen