Beste allemaal,

Het is drie maanden stil geweest, dus weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief met de laatste wetenswaardigheden. We kunnen hier alvast vertellen dat alle werkzaamheden voorspoedig verlopen. Wij wensen u veel leesplezier.

 

 

Kalender
Ook voor 2017 brengen wij weer een kalender uit. Dit keer met het thema 'spelen en leren', met prachtige foto's, QR-codes waarmee leuke filmpjes kunnen worden bekeken en natuurlijk met veel ruimte om notities te maken. Een leuk cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis.
De kalender kost € 15,-. Als u meer dan 10 exemplaren afneemt betaalt u € 12,50 per stuk.
Als u voor 1 november bestelt, heeft u de kalender(s) eind november in huis.


Als u (een) kalender(s) wil bestellen klik dan hier, vul uw gegevens (inclusief adres) in en vermeld in het vak 'uw vraag' het aantal kalenders in dat u wilt hebben of stuur een mail naar chimding@gmail.com

 

 

School in Chimding is klaar
en is helemaal in gebruik. Naast negen lokalen zijn er twee toiletten met stromend water, een lerarenkamer en een bibliotheek In het voorjaar van 2017 wordt gekeken welke boeken, tijdschriften en speelleermaterialen ontbreken en wordt de collectie aangevuld.

 

 

Uniformen
In Nepal dragen alle schoolkinderen uniformen, een overblijfsel uit de oorspronkelijk Engels traditie. Hadden de kinderen in Chimding, Kerung en Chyangshar eerst uniformen in oranje en blauw, vanaf dit jaar is dit rood-blauw geworden. Oranje stof is namelijk bijna niet meer te krijgen.

Ook de leerkrachten hebben ter ere van het nieuwe gebouw op eigen kosten uniformen voor zich zelf laten maken.

 

 

Boch
De bouw van de biblbiotheek annex computerlokaal vordert gestaag. Bijgaande foto toont de voortgang:


 

 

 

Stichting Sport en spel
Op 30 september mochten Annedoor de Jong en Hans Human, namens stichting Chimding het geweldige bedrag van € 7.400,- in ontvangst nemen van Stichting Sport en spel uit Maasland.
Met dit geld kunnen we het onderwijs in de dorpen verbeteren onder andere door middel van cursussen aan het onderwijzend personeel en door het aankopen van noodzakelijke leermaterialen.

 

 

Namasté