Laatste nieuws

In Boch zijn behalve de school bijna alle huizen verwoest. Buda heeft kleding ingezameld in Kathmandu en brengt dit naar Boch. Tevens hebben wij besloten dat Buda 100 grote stevige zeilen kan kopen (in totaal voor € 1.800,-) voor de inwoners van Boch, zodat zij enigszins beschermd zijn als over twee weken het regenseizoen begint.

Buda gaat waarschijnlijk op 10 mei naar Chimding. Ook daar zijn dekzeilen nodig om met de bestaande resten een tijdenlijk onderkomen te maken. Er bestaan al plannen de school te herbouwen met zoveel mogelijk hergebruik van materialen.
Hij gaat ook met het bestuur van de school met de lokale overheid praten over de mogelijkheid van financiering.
Als de financiering rond komt dan zou in decmber met de herbouw gestart kunnen worden.

 

 

SCHOLEN IN CHIMDING EN BOCH DOOR AARDBEVING VERWOEST

Inzamelingsactie om de kinderen hun school terug te geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 25 april 2015 is Nepal getroffen door een zeer zware aardbeving.
Ook in de gebieden waar Stichting Chimding actief is zijn de gevolgen zeer groot.

De schoolgebouwen in Chimding zijn volledig ingestort en niet bruikbaar meer. Ook de bibliotheek is verwoest.

Het computerlokaal dat net is gebouwd heeft schade maar kan hersteld worden. Veel huizen zijn beschadigd, sommige zelfs onherstelbaar.
Hoe de situatie in Kerung en Chyangshar is, is nog niet bekend.

De school in het dorp Boch, dat dichter bij Kathmandu ligt, is grotendeels verwoest, en ook veel huizen in dat dorp zijn onbewoonbaar.

We hebben al vrij snel contact kunnen krijgen met onze lokale partner Buda Singh Tamang. Hij en zijn familie zijn gelukkig ongedeerd. Buda zal binnen een week afreizen naar de dorpen om de schade in kaart te brengen en met de dorpsbewoners een actieplan te maken.

De dorpsbewoners vinden het heel belangrijk dat hun kinderen snel weer het gewone leven kunnen oppakken en naar school kunnen gaan.

Wij willen daarbij graag helpen.

Vandaag zou projectcoördinator Marianne Mondeel naar Nepal reizen om de dorpen te bezoeken. Vanwege de onveilige situatie is deze reis uitgesteld, zodra het mogelijk gaan we  alsnog naar Nepal.

Wat kunt u doen om te helpen

Er is de komende tijd heel veel geld nodig zijn om de scholen te herstellen en de dorpsbewoners die het ergst getroffen zijn te ondersteunen.
U kunt een financiële bijdrage storten op de onderstaande bankrekening.
U kunt ook helpen door deze informatie te verspreiden. Misschien kent u mensen die ook een bijdrage willen leveren aan de herbouw van de scholen, zodat het leven voor de kinderen weer zo snel mogelijk normaal wordt.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meldt u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief, of volg onze facebook-pagina. (dit kan ook zonder zelf een account te hebben)
Namens de mensen in Nepal alvast zeer bedankt!!

 

Stort uw bijdrage op:

NL 76 ING B 000 44 16 711 t.n.v. Stichting Chimding