Beste allemaal

Weer een nieuwe nieuwsbrief op uw computer, tablet en/of telefoon. Dit keer met nieuws over de prachtige kalender 2015, vernieuwingen op onze website en nieuws over de bibliotheek in Boch. Daarnaast kunt u het verhaal lezen over Lakmayaa, hoe zij werkt en bouwt aan haar carriëre. Veel leesplezier.

 

 

 

 

 

 

Kalender 2015

Kalender te koop, kalender te koop, steun nu het goede doel en u kunt ook nog genieten van elke maand een prachtige foto en een maandoverzicht met veel schrijfruimte.

U begreep het al, dit jaar brengt Stichting Chimding weer een kalender uit!
De kalender brengt de projecten in de bergdorpen in beeld. Elke maand een grote foto, een korte informatieve tekst, met een QR-code die na het scannen leidt naar een filmpje over het betreffende onderwerp. En natuurlijk veel ruimte om notities te maken.
De opbrengst van deze kalender wordt geheel besteed aan de financiering van onze projecten.

Bestelwijze
U kunt de kalender bestellen via de website.
Onder het menu contact vult u de gegevens in en bij uw vraag vermeldt u het aantal kalenders dat u wilt kopen. U ontvangt van ons een bevestigingsmail met daarin de gegevens over het vervolg van de bestelprocedure. Als u vóór 1 november bestelt wordt de kalender eind november geleverd.
Klik hier om een online voorproefje van de kalender te zien.

Prijzen:
1 kalender: € 17,50
2-9 kalenders: € 15,00 per stuk
10 of meer kalenders: € 12,50 per stuk
Deze prijzen zijn inclusief verzendkosten.

 

 

 

 

Vernieuwde website

Nee, nog niet, maar het is bijna zover. Binnenkort kunt u onze website ook in het Engels of het Frans lezen. Misschien heeft u daar niet zoveel behoefte aan, maar de mensen in Nepal kunnen nu onze informatie niet lezen en dus kunnen we daar ook niet naar onze website verwijzen. Aangezien alle scholen in Nepal Engels onderwijzen kunnen de mensen in de bergdorpen en instanties zoals OLE-Nepal en ECEC op een andere manier kennis maken met ons werk. De Franse vertaling hebben we gemaakt om ook de contacten die onze project-coördinator in Nepal, Buda Singh Tamang in Frankrijk heeft van informatie te kunnen voorzien. Wie weet kunnen we daar ook nog gulle gevers vinden die het werk van onze Stichting een warm hart toedragen.

 

Nieuwe kasten voor de bibliotheek in Boch

De bibliotheek in Boch heeft in augustus nieuwe boekenkasten gekregen. De oude kasten voldeden eigenlijk al vanaf het begin niet. De boeken konden niet rechtop staan. Daarom zijn de kasten nu aangepast. Het ziet er prachtig uit, er is ook een goede kast voor de kranten gemaakt. De bibliotheek in Boch wordt veel gebruikt en is erg populair bij leerkrachten en studenten. De school kwam met een prachtig idee: vanaf dit schooljaar geven docenten en leerlingen op hun verjaardag een boek aan de bibliotheek! Een mooie manier om de collectie uit te breiden, en vooral een blijk van betrokkenheid bij de bibliotheek.

 

 

Maak kennis met Lakmayaa

Lakmayaa is een jonge vrouw van 23 jaar. Haar vader  is vorig jaar omgekomen bij een ongeluk. Lakmayaa heeft 4 oudere zussen, die al getrouwd zijn en niet meer thuis wonen. Haar 4 jongere zussen en haar broertje Nauraj, de jongste van het gezin wonen samen met hun moeder in Chimding. Het gezin is erg arm, alle kinderen moeten meewerken om een gezinsinkomen te verwerven. Lakamayaa is een hele goed leerling, ze volgt dit schooljaar de hoogste (12e) klas van de middelbare school. Haar lessen zijn vroeg in de ochtend en de rest van de dag werkt ze in de kleuterklas.  Ze heeft de laatste training voor leerkrachten meegedaan, en mag dit schooljaar de leerkracht ondersteunen. Ze krijgt hiervoor een kleine financiële vergoeding. Als ze haar examen haalt kan ze volgend jaar op school blijven werken. Lakmayaa wil graag leerkracht worden, en hoopt in de toekomst een man te vinden en samen met hem 2 kinderen te krijgen. Ze houdt van muziek, luister veel naar de radio en leest graag verhalen en gedichten.

 

Namaste!